Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинско с маслини и балучка

Свинско с маслини и балучка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Свинско с маслини и балучка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
25/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Търсим ли търсим най-вкусното свинско, а то под носа ни - ароматно свинско с маслини и балучка"

Необходими Продукти

  • свинско - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • морков - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • балучка - 300 г
  • маслини - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • червено вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на кубчета и го запържете. Добавете лука, чесъна и моркова. След като се запържат, прибавете чушките и след това доматите, нарязани на ситно.

Добавете брашното и червения пипер, разбъркайте и налейте вода, колкото да покрие продуктите. Разбъркайте добре и изсипете сместа в тава.

Гответе яхнията на 200 градуса около 20 минути. Налейте виното и добавете балучката и дафиновия лист.

Ако е необходимо сипете още вода и върнете обратно във фурната.

След като продуктите омекнат, добавете маслините и подправките. След 10 минути извадете ястието от фурната и сервирайте.

Свинското с маслини и балучка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: