Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско със зеленчуци, кисели краставички и маслини

Свинско със зеленчуци, кисели краставички и маслини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско със зеленчуци, кисели краставички и маслини
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Два часа стояхме пред фурната и чакахме ястието да се сготви Това бяха най-хубавите два часа от живота ни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600г
  • лук - 3 стръка праз
  • гъби - 300 г
  • моркови - 4 бр.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • чушки - 4 бр., червени, печени
  • маслини - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • червен пипер
  • вино - 100 мл, червено
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки пържоли и се задушава в малко олио. Прибавят се гъбите, нарязани на филийки.

Изсипват се в гювеча и се прибавят краставичките и празът, нарязани на колелца.

След това се добавят маслините и чушките, нарязани на жулиени.

Добавя се виното] водата и подправките. Разбърква се внимателно и се покрива с капак.

Свинският гювеч се пече на 180 -200 градуса за около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно, въпреки, че го сготвих в тава, а не в гювеч! Благодаря!
29.01.2022 10:51
пенчо клисуров
пенчо клисуров
Два часа...полезно и вкусно..по рецептата.благодаря !
12.03.2017 16:43
3