Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Ориз със свинско, грах и маслини

Ориз със свинско, грах и маслини

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Ориз със свинско, грах и маслини
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
03/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Сигурни сме, че в Рая сервират на праведниците ориз със свинско, грах и маслини, поне в молитвите ни е така"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч .
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 1 глава
  • грах - 50 г от консерва
  • свинско месо - 500 г плешка
  • маслини - 120 г
  • на вкус
  • риган
  • мащерка
  • черен пипер
  • универсална подправка - вегета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, слага се в тава и се запича с малко вода за 30 мин на 180 градуса.

Ориза се измива със студена вода, зеленчуците се почистват и нарязват.

След като месото се запече леко на 20-та минута се добавят в тавата лука, моркова и капията, разбърква се и се дозапича.

Изважда се тавата с полузапеченото месо и в нея се добавя измития ориз, грах, маслините и всички подправки, залива се с 2 и половина чаени чаши вода и се поставя във фурната да се запече до пълното поемане на водата от ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: