Начин на приготвяне
Оставяме маслото на стайна температура да омекне. Разбиваме го с пудрата захар до побеляване.
Прибавяме към масления крем 3-те яйца последователно, като не спираме да разбиваме.
За приготвяне на тестото за сладките, към сместа прибавяме едно след друго - какаото, млякото, ванилията, брашното с бакпулвера.
Замесеното тесто престоява 1 нощ на стайна температура, завито с кърпа.
На следващият ден го разточваме на кора с дебелина 5 мм и от нея изрязваме коледни елхички, човечета, звездички.
Нареждаме фигурките в намаслена или покрита с хартия за печене тавичка и ги намазваме с 1 разбито яйце. Поръсваме с накълцани орехови или бадемови ядки и ги слагаме да се пекат в умерено загрята фурна.
Коментари