Начин на приготвяне
Разбийте яйцата. Добавете захарта и разбийте на пухкав крем. Прибавете олиото, сока и накрая пресятото брашно, бакпулвера и ванилията.
Хубаво разбъркайте и изсипете сместа в тава, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади.
Затоплете сметаната, без да завира. Прибавете натрошения шоколад и бъркайте, докато се разтопи. Оставете да се охлади и я приберете в хладилника за 1-2 часа. Извадете и разбийте на пухкав крем.
Нарежете блата на 4-5 ленти. Вземете една лента и я сиропирайте с портокалов сок. Намажете лентата с част от крема, поръсете от портокаловите корички и завийте на руло.
Поставете ринг в чиния и поставете рулото в средата.
По същия начин направете и останалите продукти, като завивате лентите с крем последователно. Стегнете ринга и оставете шоколадовата торта за 2 часа да стегне.
След това я освободете от ринга и цялата я измажете с част от останалия крем. Направете розички от крема, поръсете с какао и шоколадови пръчици. Поставете върху всяка розичка по 1 черешка.
Шоколадово-портокаловата торта с кандирани череши е готова.