Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Калифорнийска портокалова торта

Калифорнийска портокалова торта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Калифорнийска портокалова торта1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Екзотична? Не, просто много, много, много вкусна торта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 350 г
  • сода - на върха на ножа
  • портокалов сок - 30 мл
  • портокали - 1 бр.
  • мента - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват. Маслото се смесва с пудрата захар, от която се отделят две супени лъжици. Добавя се млякото при непрекъснато бъркане.

Добавят се яйцата, брашното, содата, портокаловият сок и всичко се разбърква. Тестото се излива в кръгла тавичка, постлана с хартия за печене, и се пече на 200 градуса до готовност.

Портокалът се измива и се нарязва на тънки кръгове. С тези кръгове се покрива тортата, поръсва се с останалата пудра захар и се украсява с листенца мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: