Начин на приготвяне
Приготвяме салатата , като посоляваме на вкус и разбиваме със зехтин, да се получи пухкава, гладка смес с блясък. Прибавяме към млякото нарязани на много ситно кисели краставички (3-4 бр.).
Оставяме салатата в хладилника и приготвяме снежните човечета. В купа натрошаваме краве сирене (400 г). Прибавяме заквасена сметана (1 или 2 с.л. или колкото е необходимо) да получим смес, от която оформяме снежни човечета.
За очи и копчета се ползват маслинки. Шалчетата са от пастърма, а шапки - от кисели морковчета, слепени със сирене по две с различни размери морковени кръгчета, ръцете - с дръжки пресен магданоз.
Елхичките правим, като подреждаме кръгчета кисели краставички на клечица за зъби, поставена в парче кисел морков.
Разпределяме млечната салата в порционни чинийки, а също така и снежните човечета и елхичките.