Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питка елхичка с готово тесто

Питка елхичка с готово тесто

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Питка елхичка с готово тесто
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • тесто - 700 г готово
  • колбаси - 200 г Камчия
  • сирене - 50 г
  • лютеница - 3 с.л.
  • червен лук - 1 глава малка
  • магданоз - 2 стръка
  • царевица - 2 - 3 с.л. консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва на тънка кора малко по-широка в единия край.

След това мажем кората с лютеницата, поръсваме с натрошено сирене, разпределяме и царевицата, настъргваме отгоре салама, нарязан на полумесеци лук и нарязан на ситно магданоз. Хващаме кората от единия край и навиваме на руло.

Готовото руло слагаме върху кухненска хартия в подходяща тавичка, след това с нож режем на широки филии, като не прорязваме до долу.

Готовите филии обръщаме странично в различни посоки (на снимката се вижда). Печем в загрята на 180-200 градуса фурна за около 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: