Начин на приготвяне
Нарязваме дебърцините на тънки колелца. Моркова и лук белим и настъргваме на ситно ренде.
В олио (2-3 с.л.) запържваме кръгчетата дебърцин. Когато са готови, изваждаме от мазнината и в същата слагаме нарязаното на ситно зеле (предварително леко посолено и намачкано с ръце) и настърганите моркови и лук. Наливаме топла вода (2 к.ч.) , да се задушат продуктите.
Когато зеленчуците омекнат и останат на мазнина, ръсваме черен пипер и сол на вкус. Прибавяме и брашно (1 ч.л.), разбъркваме и наливаме топла вода (1 л.).
Като заври супата, прибавяме запържените дебърцини и дафиновият лист. Варим 15 минути и прибавяме фидето.
Оставяме супата да поври до готовност. Преди да свалим от котлона, подправяме с пресен магданоз и застройваме с жълтък (1 бр.) смесен със сок от лимон.
Коментари