Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена супа със зеленчуци и ориз

Гъбена супа със зеленчуци и ориз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Гъбена супа със зеленчуци и ориз
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"И вие ли като нас не пропускате покана да похапнете топла и много свежа гъбена супа"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г Пачи крак
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматен сок - 2 с.л.
  • ориз - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • куркума
  • риган
  • заквасена сметана
  • копър
  • магданоз
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите Пачи крак и ги задушете в загрятото масло. Добавете нарязаните на ситно лук, морков и чушки.

Поръсете ги с брашното, разбъркайте и налейте вода. Оставете супата да заври. След като гъбите станат почти готови, добавете доматения сок, ориза и подправките.

След 15 минути добавете нарязания копър и свалете от котлона.

Поднесете гъбената супа със заквасена сметана и поръсете с нарязан магданоз.

Гъбената супа със зеленчуци и ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: