Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Супа с дебърцини и зеленчуци

Супа с дебърцини и зеленчуци

Супа с дебърцини и зеленчуци
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Супата ще бъде готова след малко, измихте ли си ръцете?"

Необходими Продукти

  • дебърцини - 2 бр.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • зеле - 1/2 ч.ч. прясно нарязано ситно
  • черен пипер
  • сол
  • жълтък - 1 бр.
  • сок от лимон - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • фиде - 2 - 3 с.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме дебърцините на тънки колелца. Моркова и лук белим и настъргваме на ситно ренде.

В олио (2-3 с.л.) запържваме кръгчетата дебърцин. Когато са готови, изваждаме от мазнината и в същата слагаме нарязаното на ситно зеле (предварително леко посолено и намачкано с ръце) и настърганите моркови и лук. Наливаме топла вода (2 к.ч.) , да се задушат продуктите.

Когато зеленчуците омекнат и останат на мазнина, ръсваме черен пипер и сол на вкус. Прибавяме и брашно (1 ч.л.), разбъркваме и наливаме топла вода (1 л.).

Като заври супата, прибавяме запържените дебърцини и дафиновият лист. Варим 15 минути и прибавяме фидето.

Оставяме супата да поври до готовност. Преди да свалим от котлона, подправяме с пресен магданоз и застройваме с жълтък (1 бр.) смесен със сок от лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как се белят дебърцини? За мен това е не постижимо.
26.05.2024 14:50
1
Покажи всички подкоментари