Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Грис с пушена риба и варени моркови

Грис с пушена риба и варени моркови

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Грис с пушена риба и варени моркови1 / 2
27/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • грис - 4 - 5 с.л.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • пушена риба - 1 - 2 парчета
  • олио - 1 к.ч.
  • морков - 1 бр. варен
  • сок от лимон - 1 - 2 ч.л.
  • зелен лук - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме водата (1 и 1/2 ч.ч.) с щипка сол и с непрекъснато разбъркване прибавяме грис ( 4-5 с.л) . Варим, докато сместа се сгъсти, и оставяме да се охлади.

Пушената риба (1-2 парчета) пасираме (трябва ни готово количество 2 с.л.) и смесваме със сварения грис.

Прибавяме и нарязания на ситно варен морков (1 бр.).

Подправяме с лимонов сок (1-2 ч.л.) и с непрекъснато разбъркване наливаме олио ( 1 к.ч. или на вкус).

Прибавяме към сместа почистен и нарязан на ситно зелен лук.

Поднасяме с резенче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: