Постно кисело зеле с фасул

Христилияна ЛичеваХристилияна ЛичеваМастър Шеф346953506
27/11/2016
"Имате ли си най-любима постна манджа от Българската кухня?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 934
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • зеле - 1бр. малка кисела зелка
  • боб - 150 - 200 г
  • праз - 1 стрък
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 чаена лъжица
  • чубрица - 1 чаена лъжица
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се почиства и измива. След като фасула е измит се накисва във вода за 12 часа. Водата, в която е бил накиснат фасула, се изхвърля. Фасулът се вари на слаб огън, заедно с нарязания на дребно лук.

Докато се вари фасулът, киселата зелка се реже на дребно. След като е нарязана на дребно, зелката се слага олиото да се сгорещи. В него се слага нарязаната зелка, да се задуши.

Когато омекне зелката, се добавя червения пипер. Разбърква се хубаво. Свареният фасул се посолява малко, защото и зелето е солено. Добавя се също сварения фасул и чубрицата. Разбърква се хубаво. След 2 - 3 минути се сваля от котлона.

Сместа се изсипва в помаза с олио тавичка. Отгоре се поръсва леко с олио. Пече се в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса, за около 30 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар