Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе на скара

Пилешко филе на скара

Пилешко филе на скара
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ароматно пилешко с вкусна гарнитура - кажете сбогом на диетата"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 кг
  • за марината
  • соев сос - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 100 мл сок
  • магданоз
  • чесън
  • гарнитура
  • ориз - 100 г
  • олио
  • зеленчуци - 200 г микс замразени
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте чесъна и нарежете магданоза.

Сложете ги в голяма купа и добавете всички продукти за марината.

Сложете нарязаните на тънко пилешки гърди и разбъркайте.

Покрийте и приберете в хладилник за една нощ.

Изпечете месото на скара или грил тиган. В малко мазнина изсипете замразените зеленчуци.

Щом леко се запържат, добавете ориза и 300 мл вода. Посолете и оставете да ври до готовност на ориза.

Пилешкото филе на скара е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: