Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Италианска пица

Италианска пица

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Италианска пица1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Италианската пица е като обяснение в любов - ангажира те от първата хапка и те вълнува до живот!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 15 г прясна
  • вода - малко топла
  • сол
  • зехтин - 50 мл
  • домати - доматена салца + резени пресни
  • моцарела - резени
  • аншоа - няколко рибки на пица
  • пармезан - прясно настърган
  • зехтин - екстра върджин
  • босилек - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в топлата вода. Пресейте брашното върху кухненския плот и направете кладенче в средата.

Излейте в нея маята с малко топла вода, зехтина и солта. Замесете постепенно еластично тесто.

Оформете го на топка, увийте го в платнена кърпа и оставете на топло място да втаса за около час.

Премесва се отново за 3 минути върху плота, пак го оформяме на топка и отново оставяме за час на втаса.

Разделете тестото на топки с големината на ябълка.

От топките с ръце оформете блатовете за пица - придърпвайте, докато се получи желаният размер.

Трябва да се получат овални платки с дебелина 1/2 см, по-тънки в средата и по-дебели в краищата.

Слагат се в подходяща тава, намазват се с доматена салца. Отгоре се подреждат резени моцарела и пресни домати, по няколко рибки аншоа, полива се на око със зехтин, поръсва се с настърган пармезан и Италианската пица се пече до готовност в загрята пещ или фурна. По желание се поръсва с малко босилек.

Това е основната рецепта за пица „Италия”, към която по желание може да прибавите и продукти по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
56
48
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Tania Ivanova
Tania Ivanova
Какво означава малко топла вода? При месенето на тесто точното количество на течността е от много голямо значение!
11.04.2017 14:24
9