Начин на приготвяне
В дълбок съд сипваме продуктите за тестото - пълнозърнестото брашно, сушения босилек, хималайската сол, хлебната сода, ябълковия оцет и постепенно наливаме водата, като замесваме тесто.
Разстилaме тестото в предварително намазнена и набрашнена тава. Печем 10 минути на 200 градуса от двете страни едновременно.
През това време си подготвяме зеленчуците. Нарязваме чушките, маслините и киселите краставички на кръгчета.
Подреждаме ги красиво върху полуизпеченото тесто и печем 15 минути (5 минути от двете страни и 10 мин. само от долната страна).
След това поръсваме с настъргания кашкавал и чубрицата. И печем още 5 минути, докато се разтопи кашкавала. И така пицата е печена общо 30 минути!
Разделяме на 3 богати парчета и поднасяме топла! Уникална ароматна пица с босилково тесто в италиански стил!