Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Италианска пица с пълнозърнесто тесто

Италианска пица с пълнозърнесто тесто

Италианска пица с пълнозърнесто тесто
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Италианска е, вкусна е и е с полезно пълнозърнесто тесто - три причини да приготвите тази пица още днес"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • пълнозърнесто брашно -   3 ч.ч.
  • вода  - 2/3 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна
  • сода за хляб -   1 ч.л. равна
  • ябълков оцет  - 2 с.л. (домашен)
  • босилек -   3 щипки
  • За отгоре
  • чушки -   1 бр. червена
  • чушки -   1 бр. зелена
  • кисели краставички - 2 бр. малки
  • маслини - 6 - 8 бр. каламата
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • чубрица - 3 щипчици
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд сипваме продуктите за тестото - пълнозърнестото брашно, сушения босилек, хималайската сол, хлебната сода, ябълковия оцет и постепенно наливаме водата, като замесваме тесто.

Разстилaме тестото в предварително намазнена и набрашнена тава. Печем 10 минути на 200 градуса от двете страни едновременно.

През това време си подготвяме зеленчуците. Нарязваме чушките, маслините и киселите краставички на кръгчета.

Подреждаме ги красиво върху полуизпеченото тесто и печем 15 минути (5 минути от двете страни и 10 мин. само от долната страна).

След това поръсваме с настъргания кашкавал и чубрицата. И печем още 5 минути, докато се разтопи кашкавала. И така пицата е печена общо 30 минути!  

Разделяме на 3 богати парчета и поднасяме топла! Уникална ароматна пица с босилково тесто в италиански стил!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: