Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем. Постепенно се добавя пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите. Накрая се добавя разтопеното и охладено масло. Разбърква се внимателно. Разделете сместа на 4 части. Изпечете всяка част във форма (25 см), застлана с хартия.
Печете на 180 градуса около 10-15 минути (не ги препичайте). Оставете да се охладят. Сварете сиропа със захарта и водата и го оставете да изстине напълно. Хубаво разбийте сметаната. Към нея добавете мекото масло и продължете да разбивате до гладкост.
Разтопете шоколада на водна баня. Свалете от котлона и към него се добавя сухото мляко. Разбъркайте добре и когато се охлади, го прибавете към сметаната. Разбъркайте с миксер до хомогенна смес.
Сглобете тортата, като поставите един блат в поднос. Сиропирайте и намажете с част от крема. Покрийте с втори блат, пак намажете с крем и продължете по същия начин, докато подредите всички блатове.
Цялата торта намажете с крем и поръсете с кокосови стърготини. Украсете с бонбоните Рафаело и сложете в хладилника. Преди консумация, извадете тортата 10-15 минути на стайна температура.
Коментари