Начин на приготвяне
Измиваме свинският дроб с няколко води. Нарязваме на филийки и сваряваме. Изваждаме, когато е готов и отцеждаме добре. Оставяме да се охлади и нарязваме на малки парченца.
Картофите измиваме добре и сваряваме без да белим предварително. Когато са готови, проверявам с вилица или остро ножче дали са сварени, изваждаме от водата и като се охладят, белим и нарязваме на кубчета.
Портокала почистваме от кората, а резенчетата - от ципите. Нарязваме на парченца. Праза почистваме, измиваме добре и нарязваме на ситно. В купа смесваме картофите, портокала, праза и свинският дроб. Посоляваме на вкус, поръсваме със зехтин и черен пипер на вкус. Разбъркваме и прибавяме гъсто кисело мляк.. Отново разбъркваме салатата и разпределяме в чинийки . Украсяваме с пресен магданоз.