Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб с целина и салата от кореплодни

Свински дроб с целина и салата от кореплодни

Свински дроб с целина и салата от кореплодни
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Вкусен печен свински дроб и свежа салата от кореноплодни."

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • целина - 1 стрък, голям
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • соев сос
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • цвекло - 1 глава
  • земна ябълка - 1 глава
  • лимон - 1/2 бр.
  • масло от бял трън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският черен дроб се измива добре. Нарязва се на едро. Целината се измива. Два стръка от нея се заделят настрана за салатата. Останалата част се нарязва на парчета около 2 сантиметра.

Лукът се почиства и нарязва на полумесеци. Доматите се измиват и нарязват на кубчета. Всички тези продукти се слагат в тавичка. Поливат се с малко соев сос и олио.

Овкусяват се с черен пипер и сол. Разбърква се. Добавя се малко вода и се пече до сготвяне на свинския дроб на фурна.

Аз използват йенска тенджера и пекох с капак. През това време се приготвя салатата. Цвеклото се обелва и измива. Настъргва се на ренде в голяма купа.

Земната ябълка се обелва и измива. Настъргва се в същата купа.

Отделената целина се нарязва на ситно и се добавя. Овкусява се със сока на половин лимон, сол и масло от бял трън. Разбърква се.

Сервираме готовият свински дроб с целина и салата от кореплодни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: