Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат на ситно заедно с ореховите ядки и се поставят в купа. Добавя се кафявата захар и какаото, разбърква се сместа. В отделен съд се разтопяват маслото, течната сметана и шоколадът на слаб котлон, бърка се непрекъснато и с получената смес се заливат бисквитите.
Бърка се с вилица на топка тесто, напръсква се с вишновка и накрая с ръце се замесва като тесто. Къса се малка част от сместа и се оформят топчета, нареждаме в чиния и оставяме да стегне в хладилник 1 час.
На водна баня се разтопява маслото и начупен бял шоколад, бърка се на гладка смес и се оставя да се охлади. Поглеждаме и разбъркваме от време на време да не се сгъсти много, а да може да се разтича. С лъжичка заливаме всяка сладка отгоре наредени върху решетка. Отгоре декорираме с захарни топчета, сърца, цветенца и оставяме да стегне .
Коментари