Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак със сирене, масло и шарена сол

Качамак със сирене, масло и шарена сол

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Качамак със сирене, масло и шарена сол
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кой не обича ароматен качамак? Кой?"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 500 г
  • вода - 1.5 л
  • сол
  • сирене - 300 г
  • масло - 125 г
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете 1 л от водата да заври заедно със солта.

В купа смесете царевичното брашно с останалата вода. Хубаво разбъркайте и добавете към врящата вода.

Бъркайте с дървена лъжица, докато се сгъсти и започне да балбука.

В чинии натрошете сирене. Сипете от качамака, пак сирене и качамак. В средата поставете бучка масло и поръсете с шарена сол.

Качамакът със сирене, масло и шарена сол е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: