Начин на приготвяне
В топло прясно мляко сипете маята, захарта и 2 с л брашно. Разбъркайте и оставете да бухне.
В купа сипете брашното и оформете кладенче. Чукнете яйцата, като заделите един жълтък за намазване отгоре.
Добавете активираната мая, олио, сол и замесете средно меко тесто.
Оставете да втаса на топло за 40 минути и разделете на две части.
Всяка се точи на правоъгълник, намазва се с олио и се поръсва с натрошено сирене и щипка шарена сол.
Навива се рулце и се нарязва на 1. 5-2 см дебелина. Така се оформя и второто топче тесто. Леко се сплескват и се нареждат в намаслена тава.
След 15 минути, намажете с разбит жълтък и малко олио.
Печете охлювчетата в загрята фурна на 180 градуса до златисто.
Извадете и ги намажете с масло, за да е мека коричката.
Охлювчетата със сирене и шарена сол са много вкусни.