Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Гъби с моркови и целина

Гъби с моркови и целина

Гъби с моркови и целина
Снимка: Jivka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Пържоли може да изпече всеки, но вкусна постна манджа могат да приготвят само истинските майстори на черпака"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 4 бр.
  • целина - 1 резен
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме на филийки гъбите и лука. Морковите нарязваме на кръгчета. В тенджера слагаме да се загрее краве масло (4 с.л.) и отгоре сипваме леко посолен лук.

Върху него пласт от моркови, нарязани на кубчета целина и пасирани скилидки чесън. Отгоре слагаме пласт от гъбите и поръсваме с черен пипер, сол и магданоз на вкус.

Така подреждаме, докато свършат всички продукти. Заливаме с гореща вода и задушаваме докато останат с малко течност. Наливаме виното.

Брашното (1 с.л.) препичаме в тиган и разреждаме с вода. Сипваме в ястието и оставяме да ври още няколко минути. Наръсваме с нарязан магданоз и червен пипер на вкус и поливаме с останалото краве масло, леко запържено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: