Начин на приготвяне
Измиваме, почистваме и нарязваме на филийки гъбите и лука. Морковите нарязваме на кръгчета. В тенджера слагаме да се загрее краве масло (4 с.л.) и отгоре сипваме леко посолен лук.
Върху него пласт от моркови, нарязани на кубчета целина и пасирани скилидки чесън. Отгоре слагаме пласт от гъбите и поръсваме с черен пипер, сол и магданоз на вкус.
Така подреждаме, докато свършат всички продукти. Заливаме с гореща вода и задушаваме докато останат с малко течност. Наливаме виното.
Брашното (1 с.л.) препичаме в тиган и разреждаме с вода. Сипваме в ястието и оставяме да ври още няколко минути. Наръсваме с нарязан магданоз и червен пипер на вкус и поливаме с останалото краве масло, леко запържено.