Постни червени чушки

Теодора ТоневаТеодора Тонева
Новак
29
178
65
101
03/12/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо556
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • целина - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • сушени домати - 5 - 6 бр. от буркан
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • универсална подправка
  • чушки - 9 - 10 бр. червени
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука, а морковите и целината се настъргват.

В мазнината от буркана със сушени домати се запържва първо лука, а след това прибавяме към него и всички останали продукти и подправки. Пържим още известно време, добавяме вода и оставяме да поврат на котлона.

След като поизстине сместа, започваме да пълним чушките и ги поставяме в намаслен съд за печене, поливаме ги с малко олио и наливаме малко вода в съда.

Покриваме с фолио и печен на 200 градуса, като преди да ги извадим махаме фолиото, за да се запекат леко.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар