Меденки сърца с бонбони

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Меденки сърца с бонбони
Снимка: Христилияна Димитрова
4 / 5
07/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
45
"От нас идеята, на вас и вашето въображение оставяме декорацията и изпълнението"

Необходими Продукти

  • мед - 2 супени лъжици
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • ванилия - 1 бр.
  • бонбони - Теменужки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в него се счупва яйцето. Добавя се медът. Разбърква се хубаво. След това се добавят постепенно и останалите изброени продукти. От изброените продукти се замесва меко тесто. Тестото не трябва да лепне.

След като тестото е готово се разточва на кора с дебелина около 1-2 см, като плотът, където се разточва се поръсва леко с брашно. Прави се, за да не залепва тестото за плота.

Разточеното тесто се изрязва със формички за сладки под формата на сърца. Във всяко медено сърце се изрязва по още една малка формичка. Изрязва се отново със формички за сладки. Бонбоните Теменужки се начупват с чук на дребни парчета.

Изрязаните медени сърца са прехвърлят в тава, която е застлана с хартия за печене. След това парченцата бонбони се слагат във малките малката фигурка, върху медените сърца. Пече се на предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 5-10 минути.

На медените сърца им трябва малко, за да са готови. Трябва да се внимава да не се прегорят. След като са готови се остават да изстинат в тава. След като са изстинали се прехвърлят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: