Студена бисквитена торта с орехи

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
6
08/12/2016
"Запазете рецептата на сигурно място, защото ви гарантираме, че ще приготвите тази торта повече от веднъж "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
44 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86 208
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена44

Необходими Съставки

* мерки и количества
Орехова Торта

Начин на приготвяне

Двата пакета бисквити се начупват на дребни парчета в дълбока тенджера. В отделна тенджера се слага прясното мляко да заври заедно с три супени лъжици захар и четири супени лъжици какао. Млякото трябва да заври, след което се сваля от котлона. Врялото мляко се изсипва върху начупените бисквити. Разбърква се.

След което се покрива с капака на тенджерата. От време на време се разбърква. Бисквитите трябва да поемат течността. През това време се приготвя кремът. Той се приготвя от три жълтъка, 3/4 чаена чаша пудра захар и кравето масло. Разбива се с миксер.

След като бисквитите поемат течността и изстинат се смесват с приготвения крем. Разбърква се хубаво. Добавя се една чаена чаша орехи и четири супени лъжици горена захар. Разбърква се отново хубаво. Получената смес се изсипва в тортена форма или тавичка.

Оставя се за 24 часа в хладилника. След това се приготвя нишестето и се залива отгоре.Отгоре се поръсва с орехи и шоколадови пръчици. Но може да поднесете тортата и без нишестето.

Метален шприц с 13 диска за бисквитки и 8 айсинг приставки
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Метален шприц с 13 диска за бисквитки и 8 айсинг приставки
31.25 лв.
Виж ››

С металния шприц в ръка никой няма да може да ви спре да сътворите най-красивата декорация за торти и сладки. Към шприца има различни приставки, събрани в удобна кутия. Един шприц - много възможности за украсяване!

Рейтинг

5 11
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар