Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват в дълбок съд. Содата се гаси в млякото и се добавят към яйцата. Разбъркват се и към тях се налива вода и накрая се слага брашно. Всичко се обърква до получаване на тесто за палачинки. Изпържват се палачинки.
След това беконът, морковът и пиперката се нарязват на ситно, а гърдите и гъбите - на по едри парчета. В загрято олио се слагат да се запържат.
След това се добавя сметаната и всичко се обърква хубаво. Във всяка палачинка се слага от тази плънка и се завива. Палачинките се подреждат в йенска тавичка и върху тях се настъргва кашкавал - колкото повече, толкова по-добре.
Запича се във леко загрята фурна до зачервяване на кашкавала. Сервира се топло.