Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Стриди Рокфелер

Стриди Рокфелер

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Стриди Рокфелер
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
10/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Стриди със спанак - вкус, който няма да забравите"

Необходими Продукти

  • стриди - 500 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сос уорчестър - 1/2 ч.л.
  • спанак - 50 г
  • галета - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 50 г
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стридите се измиват добре. Нареждат се в тава. В загрят тиган се разтапя маслото и се задушават лукът и чесънът, нарязани на ситно.

Добавете соса, сол и пипер на вкус. Прибавете спанака и галетата и разбъркайте добре.

Получения сос залейте стридите и запечете във фурна, загрята на 200 градуса.

Печете около 10 минути.

Настържете кашкавала и оставете да се разтопи приятно върху стридите.

Сервирайте с чаша бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Пише,че задушаваме лука,който в продуктите отсъства. Колко е количеството му? Благодаря!
22.05.2022 20:50