Супа от стриди

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Супа от стриди1 / 2
18/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Специалитет от френската кухня, на който може да се насладите с помощта на тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • масло - 50 г, краве
  • брашно - 50 г
  • бульон - 900 мл, рибен
  • стриди - 12 бр., извадени от черупките
  • магданоз - 2 с.л., пресен
  • лимони - 1 бр., нарязан на четвъртинки, за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се загорещява и се прибавя брашното, като се разбърква за 2 мин. с дървена лъжица.

Постепенно се долива към бульона, докато се сгъсти.

Прибавят се стридите и се оставя да къкри не повече от 3 мин.

Поръсва се с магданоза и се сервира с лимоновите четвъртинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: