Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с лимон и каперси

Пилешки гърди с лимон и каперси

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пилешки гърди с лимон и каперси1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • каперси - 2 с.л.
  • нишесте - 1 с.л. натурално или брашно
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • олио - за пържене
  • За панировката
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото нарязвате на жулиени. Овалвате в брашно и яйца и запържвате в силно сгорещено олио.

Изваждате месото, а в същата мазнина слагате каперсите, лимоновия сок и пилешкия бульон (в него предварително разбийте нишестето).

Бъркате до сгъстяването на соса, след което може да върнете месото обратно в тигана или да го сервирате в голяма чиния и да го залеете отгоре със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: