Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шпиковано пилешко месо с червени боровинки

Шпиковано пилешко месо с червени боровинки

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Шпиковано пилешко месо с червени боровинки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки филета - 4 бр.
  • червени боровинки - 50 г сушени
  • ликьор - 200 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - сух
  • мащерка
  • риган
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
  • брашно - за паниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнете другите приготовления накиснете боровинките в половината ликьор, така че да престоят и да набъбнат.

Останалата част от ликьора използвайте за да сложите в него и овкусите пилешкото месо. Добавете към него и малко зехтин, както и подправките - мащерка, риган, черен пипер, сол.

Оставете и месото да се маринова поне час. Направете малки дупчици в пилешкото, в които след това поставете боровинките.

Вече шпиковани месата панирайте, като овалвате предварително в брашно и яйца. Може да поднесете със свежа салата или с гъби в масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: