Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене.
100 г шоколад се нарязва на парченца и се оставя настрани. 100 г шоколад се разтопява на водна баня и се оставя на стайна температура да се охлади. В купа се разбъркват: 1 ч.ч. пудра захар, какаото пресято през цедка, царевичното нишесте и солта.
Белтъците се поставят в купата на миксера и се разбиват до пяна.
Прибавя се 1/2 ч.ч. пудра захар и разбиването продължава на висока степен на миксера, докато стане белтъка на сняг с остри връхчета - около 2-3 мин.
На бавна скорост на миксера се прибавят сухите съставки на три пъти. Купата се сваля от миксера и с шпатула се прибавя разтопеният шоколад и нарязаният шоколад, както и бадемовата есенция.
В купа се слага около 1/2 ч.ч. пудра захар. С малка чаена лъжичка се гребва от сместа, поставя се в купата с пудрата захар и се овалва с пръсти. Поставя се в тавичката с хартия за печене с разстояние между бисквитите.
Шоколадовите бисквити се пекат на 180 градуса за около 10 минути.
Коледните шоколадови бисквити са готови.
Източник: Home Cooking
Много приятна силно шоколадова бисквита между целувка и ореховка, с приятен аромат на бадем.