Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Коледни шоколадови бисквити

Коледни шоколадови бисквити

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Коледни шоколадови бисквити2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
30
"Дядо Коледа ще донесе най-хубавите подаръци на онези, които му приготвят най-вкусните и най-шоколадовите бисквити"

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 200 г
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • белтъци - 3 бр.
  • какао - 1/2 ч.ч. висок процент
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • бадемова есенция - 1 капка, ако е екстракт и цяла ампула, ако е есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Плоска тава покрита с хартия за печене.

100 г шоколад се нарязва на парченца и се оставя настрани. 100 г шоколад се разтопява на водна баня и се оставя на стайна температура да се охлади. В купа се разбъркват: 1 ч.ч. пудра захар, какаото пресято през цедка, царевичното нишесте и солта.

Белтъците се поставят в купата на миксера и се разбиват до пяна.

Прибавя се 1/2 ч.ч. пудра захар и разбиването продължава на висока степен на миксера, докато стане белтъка на сняг с остри връхчета - около 2-3 мин.

На бавна скорост на миксера се прибавят сухите съставки на три пъти. Купата се сваля от миксера и с шпатула се прибавя разтопеният шоколад и нарязаният шоколад, както и бадемовата есенция.

В купа се слага около 1/2 ч.ч. пудра захар. С малка чаена лъжичка се гребва от сместа, поставя се в купата с пудрата захар и се овалва с пръсти. Поставя се в тавичката с хартия за печене с разстояние между бисквитите.

Шоколадовите бисквити се пекат на 180 градуса за около 10 минути.

Коледните шоколадови бисквити са готови.

Източник: Home Cooking

Много приятна силно шоколадова бисквита между целувка и ореховка, с приятен аромат на бадем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: