Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешки хапки в турски сос

Пилешки хапки в турски сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пилешки хапки в турски сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 800 г
  • корени за супа - морков, магданоз, пащърнак
  • орехи - 200 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • кисело мляко - 125 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • орехово олио - 2 с.л.
  • мента
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корените, които ще използвате, са според личните ви предпочитания - те се слагат, за да дадат приятен аромат на месото. Сложете ги заедно с филето в 1 л. вряща подсолена вода.

Варите докато месото се свари. Изваждате го и режете на жулиени. Подреждате ги върху зелена салата. Соса приготвяте като запичате за 2 минути на тиган накълцани орехи.

Изваждате ги слагате в купа и добавяте киселото мляко, зехтина, 100 мл от изстиналия бульон, ореховото олио, нарязания на ситно или рендосан лук и сол на вкус.

Месото заливате със соса и украсявате с листа от мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: