Начин на приготвяне
Пригответе марината от кафявата захар, джинджифила и терияки соса. Разбърквайте до пълното разтваряне на захарта.
Пилешките гърди нарежете на хапки и мариновайте в част от готовата марината. Не трябва да плуват, а само да бъдат добре покрити.
Маринованите пилешки хапки приберете в хладилника за около половин час. В останалата част от марината изсипете царевичното нишесте и разбъркайте до разтварянето му.
Загрейте олиото в тиган. Прибавете пилешките хапки и пържете за около 5 минути. Изсипете маринатата с нишестето, разбъркайте ястието и захлупете с капак. Гответе още за около 10 мин.
Готовото ястие може да сервирате с ориз за гарнитура.
Пилешките хапки със сос Терияки са готови.