Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Фрикасе»Пилешки хапки със сос бешамел

Пилешки хапки със сос бешамел

Пилешки хапки със сос бешамел
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Уникално вкусна интерпретация на класическата рецепта за пиле каша"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • масло - 40 г
  • брашно - 2 равни с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 2 с.л. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се измиват, заливаме със студена вода и варим в тенджера до готовност.

Отцежда се добре и нарязваме на хапки, като се овкусяват със сол и черен пипер. Приготвя се сосът.

В тиган се разтопява маслото. Брашното се размива с малко вода на кашичка.

Махнете тигана от котлона и сипвайте по малко от брашнената каша. Бърка се с тел, като се добавя по малко прясно мляко.

Слага се на слаб огън, сипват се пилешките хапки и поръсваме със сол. Бърка се непрекъснато, докато сгъсти и 3-4 минути да поври със месото, за да се смесят ароматите.

Накрая добавяме лимоновия сок, разбърква се и готово - сервираме фрикасето, поръсено с нарязан магданоз. Добър апетит с тези вкусни Пилешки хапки със сос бешамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: