Начин на приготвяне
Пилешките гърди се измиват, заливаме със студена вода и варим в тенджера до готовност.
Отцежда се добре и нарязваме на хапки, като се овкусяват със сол и черен пипер. Приготвя се сосът.
В тиган се разтопява маслото. Брашното се размива с малко вода на кашичка.
Махнете тигана от котлона и сипвайте по малко от брашнената каша. Бърка се с тел, като се добавя по малко прясно мляко.
Слага се на слаб огън, сипват се пилешките хапки и поръсваме със сол. Бърка се непрекъснато, докато сгъсти и 3-4 минути да поври със месото, за да се смесят ароматите.
Накрая добавяме лимоновия сок, разбърква се и готово - сервираме фрикасето, поръсено с нарязан магданоз. Добър апетит с тези вкусни Пилешки хапки със сос бешамел.