Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се поставя в съда, в който ще приготвим тестото. В средата се прави кладенче и се добавят яйцето, захарта и разтопената свинска мас.
Содата се добавя и разбърква в киселото мляко. Към брашното се добавят млякото, ванилията, настърганата лимонова кора и солта. Замесва се средно меко тесто.
Не трябва обаче да е прекалено меко, защото при печене сладките могат да се разлеят прекалено много. От тестото се оформят топчици. С помощта на малко шишенце (от лекарства например)се правят вдлъбнатинки в средата на всяка топчица.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса докато краищата им започнат да порозовяват. Още топли се овалват в пудра захар. Във вдлъбнатинките се поставя сладко от череши или ягоди.