Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Рогчета със свинска мас

Рогчета със свинска мас

Рогчета със свинска мас
Снимка: Цветелина Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Толкова са вкусни и мекички, че не можем да спрем да ядем"

Необходими Продукти

  • вода - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • мая за хляб - 1/4 (10 г)
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • мас - 150 г свинска
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 150 г
  • брашно - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете захарта и маята в малко хладка вода. Отделно разбийте 1 яйце с олиото. Пресейте брашното, добавете солта към него и направете кладенче.

Излейте вътре сместа с яйцето, прибавете и маята. Накрая добавете маста и замесете меко тесто. Сложете го в купа, покрийте с кърпа и оставете да почина 30-тина минути.

Пригответе плънката, като за целта отделите белтъка от жълтъка на другото яйце (жълтъкът оставете за намазване). Разбийте белтъка на пяна и натрошете вътре сиренцето. Разделете тестото на 4 равни части.

Всяка една разточете на правоъгълник с дебелина около 5 мм. В единия дълъг край щедро сложете от плънката, навийте на стегнато руло и режете на парчета, които са с дължина 10 см.

Оформете като рогчета и оставете да втасат на стайна температура за около 45 минути. Намажете ги с разбит в малко прясно мляко жълтък и печете в загрята на 230 градуса фурна за около 15-20 минути. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: