Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с шампанско и сметана

Пиле с шампанско и сметана

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пиле с шампанско и сметана3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Само лаиците хабят шампанското за ягоди, чревоугодниците знаят, че то трябва да се пази за пилето със сметана"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • брашно - 2 с.л.
  • гъби - 300 г
  • сметана - 200 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • шампанско - 500 мл
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почистете, измийте и направете пилето на порции. Запържете го заедно с нарязания на ситно лук и гъбите в маслото и 2 с.л. вода.

Когато водата се поизпари поръсете с брашно и бъркайте докато и то се запържи (цвета му става златист). Бавно сипвате шампанското като бъркате енергично за да избегнете получаването на буци.

Оставяте на котлона около 20 минути, а междувременно кипвате сметаната с разбитите жълтъци.

Може да сервирате пилешкото и да полеете отгоре със соса или да го добавите директно в тигана при месото и гъбите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: