Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле със сметана и топено сирене

Пиле със сметана и топено сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пиле със сметана и топено сирене1 / 2
21/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - филе
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр.
  • сметана - 200 мл заквасена
  • топено сирене
  • синьо сирене - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се дроби на парчета и се сварява заедно с нарязаните лук, морков и ябълка. Изцежда се.

В тенджера се слага сметаната и синьото сирене и се държи на слаб огън, докато сместа се втечни. Изсипва се в тавичка заедно с месото.

Добавя малко вода.

Отгоре сe нареждат шайби топено сирене и се пече на 180 градуса под фолио.

Може да се добави и сушен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: