Напукани снежни топки

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Напукани снежни топки
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
230 мин.
Порции
20
"Напук на студеното време навън, ще си стоим на топло вкъщи и ще хрупкаме ароматни снежни топки"

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 170 г
  • брашно - 170 г
  • масло - 60 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 br.
  • пудра захар - 150 г
  • пудра захар - 60 г /за овалването/
  • подправки - 2/3 чаена лъжица микс от (канела, джинджифил, карамфил, кардамон, индийско орехче)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтапя на водна баня заедно с маслото. Оставя се да се охлади леко.

През това време в дълбока купа се смесват брашното и бакпулверът. Разбърква се. След което се добавят подправките и солта.

Яйцата се разбиват заедно с пудрата захар, след което се добавя разтопеният и охладен шоколад и ванилията. Разбърква се. След това постепенно се добавят и сухите съставки. Разбърква се хубаво.

Полученото тесто се остава в купата. Купата се покрива хубаво със стреч фолио. Оставя се в хладилника на около 2 часа.

След това тестото се вади и се оформят на малки топки. Пудрата захар се изсипва в чиния. Готовите топки от тестото се овалват в пудрата захар. Редят се в тава, която е застлана с хартия за печене.

Получените снежни топки се редят на разстояние една от друга.

Пече се на загрята фурна на 160 - 170 градуса.

Коледните снежните топки са готови за около 15 минути. След това се оставят върху решетка да изстинат. Отгоре може да поръсите с още пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христилияна Димитрова
Христилияна Димитрова
Срещала съм ги и като " Напукани сладки " ,и като " Снежни топки ". Важното е ,че са вкусни и свършват много бързо.
17.12.2016 20:06
marcheva14
marcheva14
Чудесна рецепта , но за мен това са т.н. "Напукани сладки". Рецептата е абсолютно същата, само заглавието ѝ е различно, няма значение, важното е, че са много приятно и вкусни.
17.12.2016 17:36