Начин на приготвяне
В дълбок съд миксираме захар, какао, кафе, ванилия. Прибавяме зехтин и разбъркваме. После към тази смес добавяме разбитите яйца и брашното, бакпулвера.
Продължаваме с бъркането до добиване на гладко тесто. Оставяме го в хладилник за 40 мин.
Поставяме пудра захар в дълбока купа. От охладеното тесто с ръце правим топчета, които овалваме в захарта. Редим ги в тава, застлана с хартия за печене. Печем сладките около 12 мин. (или докато се напукат) в загрята на 160 градуса фурна.
Бележка: За станат сладките бели и да се напукат добре, е необходимо да ги извадите от съда с пудрата захар непосредствено преди да ги сложите във фурната, защото иначе захарта много бързо се попива от тестото и по този начин се губи снежния ефект.