Начин на приготвяне
Шоколадът се разтапя на водна баня заедно с маслото. Оставя се да се охлади леко.
През това време в дълбока купа се смесват брашното и бакпулверът. Разбърква се. След което се добавят подправките и солта.
Яйцата се разбиват заедно с пудрата захар, след което се добавя разтопеният и охладен шоколад и ванилията. Разбърква се. След това постепенно се добавят и сухите съставки. Разбърква се хубаво.
Полученото тесто се остава в купата. Купата се покрива хубаво със стреч фолио. Оставя се в хладилника на около 2 часа.
След това тестото се вади и се оформят на малки топки. Пудрата захар се изсипва в чиния. Готовите топки от тестото се овалват в пудрата захар. Редят се в тава, която е застлана с хартия за печене.
Получените снежни топки се редят на разстояние една от друга.
Пече се на загрята фурна на 160 - 170 градуса.
Коледните снежните топки са готови за около 15 минути. След това се оставят върху решетка да изстинат. Отгоре може да поръсите с още пудра захар.
Коментари