Пилешко с яйца

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пилешко с яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - около 1 кг - 1 кг
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 малка глава кромид
  • гъби - 200 г пресни
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • соев сос - 2 с.л.
  • захар - щипка
  • сол
  • яйца - 4 бр.
  • вино - 3 с.л. (шери)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето обезкостявате, като костите и кожата сварявате с около 700 мл вода на бульон. Прецедете го и след като изстине, към него добавете разбитите яйца.

Чистото месо режете на жулиени и запържвате в загрятото олио. Когато месото стане златисто, добавете нарязаните гъби и лук, грах, сол и захар на вкус и соевия сос.

Оставете да къкри под капак до омекване на зеленчуците, след което добавете и виното.

Дърпате от котлона и добавяте бульона и яйцата. Разпределяте в огнеупорни купички и печете на водна баня във фурната до готовност на яйчната смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: