Торта Мокачино

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Торта Мокачино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Ако пристрастяването към торти е болест, то ние не искаме да оздравяваме"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 броя
  • вода - 4 с.л. гореща
  • захар - 150 г
  • брашно - 150 г
  • нишесте - 50 г
  • какао - 50 г на прах
  • вода - 3 - 4 с.л. гореща
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - няколко капки
  • за крема
  • прясно мляко - 700 мл
  • какао - 1 - 2 с.л.
  • пудинг - 2 пакета ванилия
  • нишесте - 2 с.л.
  • захар - около 1 ч.ч.
  • ванилия - няколко капки есенция
  • шоколад - 100 г бял
  • кафе - 300 мл шварц или капучино
  • масло - 150 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с 4 с.л. горещата вода на пухкав крем. Постепенно се добавя захарта при непрекъснато бъркане. Смесват се брашното с нишестето, ванилията и бакпулвера и постепенно се добавят към яйчената смес. Накрая разбийте с разтвореното в 3-4 с.л. гореща вода какао.

Сместа се изсипва във форма с диаметър 22 см, леко намазнена и застлана с хартия за печене. Пече се на 180 градуса за 30-40 минути. След като изстине, срежете на блата на 2 или 3 отделни части.

За крема се разтварят 2 пакета пудинг и нишестето в малко от млякото. Останалото мляко се слага да заври заедно с кафето и захарта. Разтворете в него 1/2 с.л. какао и при непрекъснато бъркане се добавя нишестето. Ароматизира се с ванилия и се бърка, докато се сгъсти. Докато е още топъл кремът, се разбърква с маслото.

Слепете блатовете с крема в подходящ поднос. Отгоре завършете с крем. Залейте тортата с разтопен шоколадов кувертюр или направете украса по желание и сложете шоколадовата торта на хладно за 2-3 часа преди да поднесете.

Торта Мокачино - страхотен шоколадов десерт, с който да поглезите всички у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
46
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мими
Мими
А колко кафе е необходимо?
26.09.2013 22:52
3
Стефи
Стефи
Маслото е в крема,четете внимателно!
10.03.2012 12:10
Мила
Мила
А маслото къде ви е :))))))))))))))
09.03.2012 17:24