Начин на приготвяне
Разтворете нишестето в чаша прясно мляко. Останалото мляко загрейте в подходящ съд.
Прибавете захарта. Добавете разтвореното нишесте. Бъркайте непрекъснато с бъркалка до сгъстяването на крема. Готовия крем отстранете от огъня и охладете за кратко.
Разбийте маслото до пухкава консистенция и го добавете към крема. Прибавете и настърганата лимонова кора и разбъркайте до еднородност.
Нарежете кроасаните на филийки. В силиконова форма изсипете част от крема. Наредете ред кроасани.
Полейте с крем и работете така до изчерпване на продуктите, като последно завършите с крем.
Притиснете и оставете сладкиша с кроасани на студено за около два часа, за да се стегне. С помощта на чиния обърнете внимателно сладкиша.
Поръсете обилно с кокосови стърготини. Гарнирайте по желание.
Ефектният сладкиш с кроасани и лимонов крем е готов.