Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле на грил с топено сирене в гювече

Пиле на грил с топено сирене в гювече

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пиле на грил с топено сирене в гювече1 / 2
21/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • гъби - 600 г
  • чорбаджийски чушки - по 1 на човек
  • пиле - 1/2 бр. на грил
  • топено сирене - 200 г пушено
  • черен пипер
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато имате изостанало пиле на грил може бързо да го приготвите в съвсем различно ястие. Лука нарежете на шайби, а гъбите на филийки и ги запържете за малко в мазнина.

Когато омекне лука дръпнете тигана от котлона и наредете по дъното на гювечета лук и гъби. В тяхната мазнина запържете леко и чушките, които предварително сте почистили от дръжките.

Слагате по 1 чушка в гювече, навита на кръг и вътре в кръга разпределяте парчета от пилешко гриловано месо. Поръсвате всичко до тук с малко сол, черен пипер и отгоре редите кръгчета от топеното-пушено сирене.

Сипвате 2 с.л. вода във всяко гювече, поръсвате отгоре отново с черен пипер, слагате капачетата и печете до разтапяне на сиренето. Две-три минути преди да ги извадите от фурната махнете капачетата на гювечетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: