Начин на приготвяне
Когато имате изостанало пиле на грил може бързо да го приготвите в съвсем различно ястие. Лука нарежете на шайби, а гъбите на филийки и ги запържете за малко в мазнина.
Когато омекне лука дръпнете тигана от котлона и наредете по дъното на гювечета лук и гъби. В тяхната мазнина запържете леко и чушките, които предварително сте почистили от дръжките.
Слагате по 1 чушка в гювече, навита на кръг и вътре в кръга разпределяте парчета от пилешко гриловано месо. Поръсвате всичко до тук с малко сол, черен пипер и отгоре редите кръгчета от топеното-пушено сирене.
Сипвате 2 с.л. вода във всяко гювече, поръсвате отгоре отново с черен пипер, слагате капачетата и печете до разтапяне на сиренето. Две-три минути преди да ги извадите от фурната махнете капачетата на гювечетата.