Бине суфле - Пържени топки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Бине суфле - Пържени топки2 / 3
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Вкусни домашни бухти с нежен аромат на ванилия - вървят със домашно сладко и айрян."

Необходими Продукти

  • вода - 200 г
  • маргарин - 50 г
  • брашно - 200 г
  • яйца - 3 - 4
  • мазнина - за пържене
  • за захарния сироп
  • захар - 300 гр.
  • вода - 300 мл.
  • ванилия - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към водата прибавяне маргарина и солта и завираме.

След завиране прибавяне на брашното и бъркане до получаване на гладко и гъсто тесто.

Снемане тестото от котлона и след леко изстиване, добавяме яйцата.

Оформяне с лъжица топки, които пържим в маслена баня.

Изпържените топчици се топват в предварително сварения и охладен захарен сироп. Оставят се сиропираните сладки да поемат добре.

Бине суфле - Пържени топки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
513
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Или...... "момини гърди", много вкусен десерт, но маргарина няма място в тази рецепта ??‍♀️
18.04.2023 22:10
2
Анонимен
Анонимен
Дядо ми беше сладкар и приготвяше най уникалното бине суфле, но маргарин.... стига глупости???
18.04.2023 22:01
2
Silviq Velizarova
Silviq Velizarova
Super kak se prigotvq
15.02.2019 17:38
1
жжж
жжж
Tолумбичките се правят по същия начин :)
18.09.2013 13:37
2
митич
митич
лесно и евтино.
28.03.2013 17:05
2