Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Пържени топки от грис

Пържени топки от грис

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пържени топки от грис1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • грис - 150 гр.
  • вода - 250 мл.
  • масло - 60 гр., за разтопяване
  • яйца - 3 бр.
  • галета - за овалване
  • сол - на вкус
  • масло - 80 гр., за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме вода със сол, прибавяме 60 г масло да се разтопи и докато кипи сипваме гриса, бъркаме докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

Сваляме от котлона и изчакваме да изстине. Към вече охладената смес прибавяме едно по едно яйцата като разбиваме с миксер.

Започваме да оформяме топчета, които овалваме в галета и пържим в останалото масло. Могат да се поднесат с бистри супи или бульони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: