Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Веган макарони на фурна

Веган макарони на фурна

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Веган макарони на фурна
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
26/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Сладки макарони на фурна, че и веган - ще ги опитаме и още как"

Необходими Продукти

  • тиква - 2 кг
  • оризово мляко - 400 мл
  • макарони - 400 г (пене)
  • захар - 1 ч.ч.
  • царевично нишесте - 4 с.л.
  • ванилия - 2 ампули
  • бакпулвер - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се изчиства и нарязва на равномерни парчета. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Макароните се сваряват, а през това време тиквата се намачква с вилица и се смесва с млякото, захарта и ванилията.

Когато макароните се сварят, се отцеждат от водата. Добавят се нишестето и бакпулверът към тиквената смес.

Макароните се изсипват в тава и се заливат със сместа. Разбърква се и се поръсва със захар. Отгоре се поръсва канела и се пече 15-20 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: